Glöd · Debatt

Vad anser du om legalisering av cannabis?

Cannabiskrysset, som ni kan läsa om på sidan intill, arbetar för en avkriminalisering av cannabis för privat bruk. Vad anser du om legalisering av cannabis?

– Jag är i grunden positivt inställd till en legalisering av cannabis i medicinska syften. Jag har följt utvecklingen av den forskning som påvisat goda resultat hos människor med svåra smärttillstånd såsom ME och fibromyalgi för att nämna två exempel. Samtidigt tänker jag att denna legalisering sker under kontrollerade former samt att de preparat som godkänns blir receptbelagda.

<strong>Mattias Annwall,</strong> 37 år, sjukskriven lärare, Stenhamra

– Jag är för avkriminalisering av samtliga substanser som gäller för eget bruk. Då frigörs det (ekonomiska och sociala) resurser som kan läggas på vård och prevention istället för att brottsbelägga och döma den enskilde brukaren. Legalisering är jag dock emot då jag anser att den blir okontrollerbar, kommersiell och leder till ökad brottslighet på högre nivå.

<strong>Robban Widell</strong>, 51 år, boendestödjare, Stockholm

– Jag har inget intresse eller behov av cannabis, men legaliseringen är vital för att bekämpa rasism och ableism. Cannabis är inte dödligt, är mycket mer smärtlindrande än många medicinska preparat, samt förbjöds (i USA) uteslutande på grund av rasism – det finns inga vettiga skäl att inte legalisera.

<strong>SínWellroth Lång, </strong>27 år, gräsrotsaktivist och fristående skribent, Bromma
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV