Energi · Syre Engangerar

Syre engagerar!

Det har varit intressant att ta del av tidningens nyheter. Mycket bra artiklar.

Kristina

Soros

Som jag tolkat er är huvudfrågan att strida för islamiseringen av Europa, fri invandring till varje pris, livslång försörjning av IS-krigare och andra våldsmän. Trakasserier av dem som är skeptiska. Visa ert rätta ansikte och göm er inte bakom någon låtsasmiljöfråga. Ni är definitivt mer röda än gröna. Sponsras ni av Soros?

Lin

Fritt brass

Jag har fyllt min kvot av (plågsamt ensidiga) artiklar om hur basinkomst och fritt brass ska göra världen bättre – och förlänger därför inte min prenumeration.

Magnus

Tack

Bra ledare om broschyren. När jag läste den fattade jag inte vad det var jag inte fattade, den är ju helt rimlig … men jag blev så tagen av all kritik att jag började ifrågasätta mitt eget omdöme. Tack för att du skrev, jag har tydligen inte varit helt knäpp.

Birger om Malins ledare om Socialstyrelsens broschyr

Rolig

Jag verkligen gillar din artikel om böneutrop och islamiska skolor. Fyndig, rolig och seriös. Mycket bra, tycker jag!

Anders om Lennart Fernströms ledare

Adressen

Formatet gör att tidningen är vikt när den kommer, ofta ”fodrad” med lite reklam. Bara baksidan med en mycket liten logga syns. Jag förstår att baksidan hamnar utåt eftersom det är där adressen står. Kan ni inte vända på det och sätta adressen på framsidan så att tidningens rubriker syns när den distribueras?

Åsa

Rättrogna

Föreställde mig att alstret skulle vara betydligt mer läsvänlig än dess företrädare, Fria Tidningar. Även om förbättringar gjorts anser jag fortfarande att alstret är för förutsägbart, dogmatiskt, präktigt och föga stimulerande. Det är i alltför hög grad ett organ för de rättrogna för att passa mig! Jag orkar heller inte läsa dessa textmassor!

Bengt

Laddat

Himla laddat nummer kom nyss! Din (Malin Bergendals) ledare, Granér, Per Gahrton, vars bok jag tänker läsa och själv ev skriva om, autism-texten var verkligen klarsynt, har själv en sonson med adhd. Bilden på de två palestinska kvinnor var gripande, staplarna med partierna under spärren förvånade, bra läsning liksom texten om över havet flyende.

Per

Underbar

Tack för en underbar tidning (…) fortsätt med det fina arbete ni gör!

Rickard

Partierna

2018 är det valår och då hoppas jag att partierna får mer utrymme. Både att de själva får presentera sina åsikter och att de granskas.

Mårten

Pappret

Jag gillar pappret som senaste numret var tryckt på! Det känns som en ”riktig” nyhetstidning istället för ett magasin. Enda nackdelen är väl att bilderna inte blir lika skarpa.

Mårten

Sprätt på hjärnan

Har läst med stort intresse SYRE – ett Magasin som sätter sprätt på hjärnan orden & känslorna!!!

Pim

Värderingar

Ni gör ett fantastiskt jobb med att nyansera den gröna (politiska) debatten. Speciellt i dessa tider när inte ens Miljöpartiet verkar stå upp för klassiska gröna värderingar.

Samuel

Bolagsmedierna

”För dig som vill förändra världen”… Men ni har samma inställning till viktiga internationella frågor som de vanliga bolagsmedierna och politikerna. Jag tänker på era artiklar om Syrien och Venezuela. Inte ett ord om att USA, EU med flera försöker svälta ut Venezuela och att det är en av anledningarna till krisen. Inte ett ord om att det är Syriens armé som bekämpar IS, medan USA och Israel bevisligen beväpnar dem. Kan tyvärr inte se Syre som något fräscht alternativ.

Zoltan

Inget

Skicka inget till mig. jag vill inte ha med er att göra.

Peder

Jättenöjd

Hitintills är jag jättenöjd med tidningen. Ni skriver bra om intressanta ämnen.

Anders

Fantastiskt

Jag tycker att den här tidningen är så bra, så intressant och viktig i sin tid. Jag prenumererar på inget annat. Den är fantastiskt bra.

Emilia

Toppenbra

Vill passa på att tacka för en toppenbra tidning som verkligen behövs i dagens samhälle.

Alice

Viktig

En viktig röst i miljödebatten men med två krävande jobb och två tonårsbarn med mängder av aktiviteter hinner vi inte läsa tidningen som önskat utan den hamnar ofta direkt i pappersinsamlingen vilket inte är hållbart.

Sofia

Ynnest

Tack som allra varmast för en så fin, alltid angelägen tidning. Att få en tidning två gånger i veckan som enbart handlar om miljö (och allt som knyts in i det, givetvis) är en ynnest jag är ytterst glad för!

Karin

Nonchalant

Med en så nonchalant syn på västlänksfrågan som ledaren gav uttryck för kan inte denna tidning bli aktuell för den som bryr sig om miljön i Göteborg.

Mats

Bokform

Tycker att du borde samla ihop dina En syl i vädret-texter och ge ut dem (dom?) i bokform.

Ulla

Handlingskraft

Blir imponerad och inspirerad av er handlingskraft.

Håkan

Uppskattar

Uppskattar verkligen tidningen och hoppas ni sprider texterna på andra ställen oxå!

Viveca

Perspektiv

Tidningen har inte tillräckligt med nya perspektiv för att vara av intresse för mig.

Helene

Frihetligheten?

Det finns många intressanta artiklar i tidningen men grundinställningen är att man bör vara vegan eller åtminstone vegetarian och jag är inget av det. Vi äter älg, rådjur, vildsvin och egenuppfödda lamm. Och ibland köper jag ekologisk korv, självklart svenskt. Och ägg, mjölk, smör och ost. Jag är allmänt miljöengagerad och försöker leva rätt miljövänligt i vardagen, cyklar året runt inom för mig rimliga avstånd, åker mer tåg än bil, köper svenska kravmärkta livsmedel om det finns, annars åtminstone svenskt osv. Jag anser att man bör gynna svenskt jordbruk och blir ledsen när jag läser om påhopp på mjölkbönder. I en frihetlig grön tidning tycker jag inte sådant hör hemma. Var finns då frihetligheten?

Ann

Snyggt!

Jag vill bara uttrycka min uppskattning. Nyhetsbrevets nya utformning lockar mycket bättre till fortsatt läsning än tidigare.

Rolf

Uppskattar

Jag uppskattar idén med tidningen men tycker tyvärr inte att den är tillräckligt intressant – läser hellre t ex The Guardian.

Rasmus

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV