Radar · Nyheter

Granskning: V bäst i miljötest

Naturskyddsföreningen ger Vänsterpartiet bäst betyg på arbetet den gångna mandatperioden.

Inför valet 2014 presenterarade Naturskyddsföreningen 18 förslag för partierna. Nu har organisationen följt upp om partierna levt upp till vad de svarade då.

Vänsterpartiet ställde sig bakom 16 av 18 av Naturskyddsföreningens förslag 2014 och har enligt granskningen agerat enligt detta i riksdagen när det gäller åtta av förslagen.

Miljöpartiet sa 2014 ja till samtliga 18 förslag från Naturskyddsföreningen, men har tillsammans i regeringsställning levt upp till fem av dem.

Å andra sidan har MP enligt Naturskyddsföreningen bidragit till att samarbetspartnern Socialdemokraterna fört en mer ambitiös miljöpolitik än den de gick till val på.

Alla borgerliga partier kommer efter de rödgröna i granskningen. Centerpartiet, som får kritik av Naturskyddsföreningen för sin naturvårdspolitik, delar fjärdeplatsen tillsammans med med Kristdemokraterna.

Allra lägst miljöambitioner under mandatperioden har Sverigedemokraterna visat, enligt genomgången. Dessa ställde dock inte upp på något av Naturskyddsföreningens förslag inför valet 2014.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV