Glöd · Debatt

Hur bra tycker du att din hemkommun är för cyklister?

På debatten den här veckan diskuteras cyklingens potential för framtidens transportsystem. Hur bra tycker du att din hemkommun är för cyklister?

Jag bor i närheten av Sundbyberg, så här finns det en hel del möjligheter. Jag önskar dock att det fanns bättre och lättåtkomliga kartor, för jag har dålig koll på cykelvänliga vägar.

<strong>Sín Wellroth Lång</strong>, 27 år, gräsrotsaktivist och fristående skribent, Bromma

Ekerö kommun är överlag väl anpassad för invånaren som väljer cykeln som sitt främsta färdmedel. Kommunen ingår i Mälardalsleden som totalt omfattar cirka 700 km för att nämna ett exempel. På den mest avlägsna av våra öar, Adelsö, är det numera möjligt att hyra cykel för att cykla ön runt under sommarmånaderna. Ett viktigt utvecklingsområde ur mitt perspektiv är dock det faktum att det fortfarande saknas vägbelysning på majoriteten av dessa vägsträckor.

<br><strong>Mattias Annwall</strong>, 37 år, sjukskriven lärare, Stenhamra

Hårda bud om man bor utanför centralorten. Inne i byn finns det cykelvägar, men om man bor någon mil utanför så får man tampas med långtradare och timmerbilar på E16. Utan vägren. Blir lite tight ibland kan man säga. Fast gissar att Vansbro kommun har lite annat att prioritera än cykelvägar, och alla åker ju bil i alla fall.

<br><strong>Kenneth Andersson</strong>, 51 år, skogsarbetare, Äppelbo