Radar · Nyheter

Netanyahu hörd på nytt i korruptionsutredning

Abir Sultan/AP | Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har åter förhörts angående en korruptionshärva kring företaget Bezeq.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu förhördes på måndagen om sin inblandning i en korruptionshärva kring landets största telekomföretag Bezeq, rapporterar flera israeliska medier. Det är andra gången premiärministern hörs i utredningen.

Misstankarna handlar om att Bezeq rapporterat positiva nyheter om Netanyahu på en nyhetssida som företaget kontrollerar, i utbyte mot vissa fördelar i regelverket som reglerar kommunikationen i landet.

Netanyahu har nekat till att ha gjort något fel och säger att han är utsatt för en häxjakt. Även företaget Bezeq har förnekat att de begått något fel och det har ännu inte fattats beslut om åtal i fallet.

Sedan tidigare är Netanyahu föremål för omfattande korruptionsutredningar. De senaste anklagelserna handlar om premiärministerns tidigare talesperson Nir Hefetz, som misstänks för att ha försökt muta en domare att lägga ner en bedrägeriutredning mot premiärministerns fru, Sara Netanyahu.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV