Radar · Nyhet

Misstänkt mordbrand i blivande asylboende

I natt utbröt bränder i två bostadsbaracker i Åkersberga norr om Stockholm. Det är två byggnader som var tänkta att bli asylboenden. Polisen utreder branden som mordbrand.

– Det är fullt utvecklad brand i båda byggnaderna, säger ledningsoperatör Hampus Nordenblad vid Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten bekräftar för TT att det är två byggnader som skulle bli asylboenden. Ingen bor där just nu, utan husen är under uppbyggnad. Barackerna är vardera 50 meter långa.

Larmet kom in klockan 03.18 och tre stationer tog sig till platsen för att bekämpa bränderna. Branden var i princip helt släckt vid sextiden på morgonen. Ingen har skadats. Räddningstjänsten begränsade branden till ett par lägenheter och förhindrade elden från att spridas till hela barackerna.

TT: Har branden startat utvändigt?

– Jag kan säga att det vid samma tidpunkt har uppstått två bränder, en i varje byggnad. När det gäller brandorsaken är det en polisfråga och jag får hänvisa till utredningen, säger Hampus Nordenblad.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det råder oklara omständigheter. Man får utreda om det är anlagt eller inte, och det finns väl omständigheter som tyder på det, säger Sven-Erik Olsson från polisens regionledningscentral.

Under natten till måndagen eldhärjades en större byggnad, tänkt att fungera som flyktingboende, på Älgö i Nacka utanför Stockholm. Polisen utreder den branden som mordbrand.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV