Radar · Nyhet

Sjöstedt: Jag är besviken på Lars Ohly

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt är besviken på sin företrädare Lars Ohly. Den senare tänker lämna partiet efter att ha portats från dess arrangemang efter anklagelser om att han sexuellt ofredat en kvinnlig partikamrat.

– Jag är besviken på Lasse och jag vet att han är besviken på sig själv. Det viktiga för oss är vilken lärdom vi kan dra av det här och en lärdom är att det måste vara slut på den sortens beteende, också i Vänsterpartiet, säger Sjöstedt i en intervju med Dagens Nyheter.

Lars Ohly säger att det inte gjorts någon utredning innan beslutet att porta honom från partiarrangemang, något han är kritisk till. Sjöstedt försvarar detta med att den biträdande partisekreteraren snabbt fick kontakt med Ohly och att han då bekräftade den utsatta kvinnans berättelse.

– Därmed var det klarlagt vad som hade hänt. Med det som grund tyckte vi att sådant inte får hända på partiets arrangemang och att det var rimligt att Lars Ohly tog ett steg åt sidan, säger Sjöstedt till DN.

Men Lars Ohly slår ifrån sig och skriver på Instagram efter att intervjun publicerats: ”Jonas Sjöstedt ljuger”. Han har tidigare kommenterat sitt beslut att lämna partiet till Sveriges Radios Ekot.

– Ingen utredning har gjorts, ingen har frågat efter min version. Bakgrunden är ju den polisanmälan som gjordes mot mig och det olämpliga beteende jag visade på en fest i Malmö i slutet av september. Man har inte varit intresserad av det utan gått direkt på åtgärder, som att bannlysa mig från partiarrangemang, sade han då.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV