Energi · Syre tipsar

Tallkottar kan användas till allt

Redaktionens favoriter

Ja, okej, tallkottar kan inte användas till riktigt allt – och det kanske låter lite väl ”skogsmulligt” – men faktum är att tallkottar är ganska användbara.

Främst använder jag dem till att hålla malen borta från garderober och garngömmor: Droppa ett par droppar cederträolja mellan kottens fjäll och lägg den bland kläderna/garnet. Var noga med att inte få det på toppen av fjällen så riskerar du inte att få olja på det du vill skydda. Det är både billigare och bättre än de kulor eller rundlar av cederträ som finns att köpa då det är lätt att fylla på med mer olja när doften börjar avta och tack vare tallkottens överlägsna form.

Även om cederträ luktar väldigt gott i mitt tycke går det förstås bra att droppa i andra eteriska oljor också, som lavendel. Det kan också vara bra att berätta för dina nära och kära att du lägger kottar bland deras kläder, ifall någon skulle undra …

Tänk dock på att enligt allemansrätten får en inte plocka kottar direkt från trädet men det finns ofta gott om dem på marken. Det är också enkelt att diska dem om de skulle vara lite smutsiga.

Förutom detta är tallkottar förstås bra för alla sorters utsmyckningsbehov i hemmet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV