Radar · Nyhet

Över 60 befaras döda i flyktingtragedi

Över 60 människor befaras ha drunknat sedan deras gummibåt sjönk utanför Libyens kust i helgen, enligt internationella hjälporganisationer. Tio har hittills hittats döda av Italiens och Libyens kustbevakningar

Av de drunknade som har hittats var åtta kvinnor och två män, enligt AFP.

86 människor från olyckan har räddats av den italienska kustbevakningen, bland dem små barn, uppger den internationella migrantorganisationen IOM till CNN.

– Vi gjorde många återupplivningar. Vi återupplivade två barn – en två- och en treåring, och också en kvinna, säger en läkare som var med på räddningsinsatsen på en italiensk kustbevakningsbåt till Radio Radicale.

De överlevande som anlände till Sicilien på måndagen har berättat att omkring 150 människor befann sig ombord på den överfulla, uppblåsbara gummibåten när den lämnade Garabulli, fem mil norr om Tripoli, på fredagskvällen. Efter åtta–nio timmar började båten släppa ut luft och ta in vatten. Många föll överbord, samtidigt som människor klamrade sig fast vid det som fanns kvar av gummibåten, medan kroppar flöt omkring i vattnet.

De flesta av migranterna kom från Gambia, Guinea, Sierra Leone, Mali, Elfenbenskusten, Senegal, Kamerun och Nigeria, enligt IOM och FN:s flyktingorgan UNHCR.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV