Radar · Nyhet

Per Gahrton kandiderar till riksdagen

Miljöpartiets grundare och tidigare riksdagsledamoten Per Gahrton kandiderar till riksdagen i höst.

Det är Nyheter24 som avslöjar att Gahrton kandiderar. Sannolikheten för att han ska komma in är dock inte alltför hög. Partiet har en riksdagskandidat vardera i dag från Skåne västra respektive södra. På de listorna står Gahrton på femte respektive sjätte plats. Det krävs alltså en hel del personröster för att han ska ta sig in.

– Jag tänker inte driva någon aktiv personvalskampanj förutom litet på sociala medier. Men det är klart att om väljarna vill ha en gammal veteran så ställer jag naturligtvis upp, säger Gahrton.

Han anser att det behövs fler äldre personer i riksdagen, och i just Miljöpartiets fall fler av dem som var med och drog i gång allting.
– Mer av våra gröna rötter behöver komma upp till ytan och då behövs kanske fler av oss som har erfarenhet av vad som var vitsen med hela projektet, säger Gahrton.

Han är född 1943 i Malmö och började sin politiska karriär i Folkpartiet (numera Liberalerna), som han företrädde i riksdagen 1976-1979. Under två perioder, 1988-1991 och 1994-1995, företrädde han Miljöpartiet i riksdagen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV