Radar · Nyhet

Hälsosatsning lyfts fram av EU

Leif R Jansson/TT | EU-medborgare får stöd i projektet Bättre hälsa.

Projektet Bättre hälsa, som riktar sig till kvinnliga EU-medborgare och drivs av Göteborgs stad tillsammans med Malmö och Stockholm, lyfts fram som positivt exempel av EU-kommissionen i en ny rapport. Projektet syftar till att förbättra hälsan hos kvinnliga utsatta EU-medborgare som försörjer sig genom att tigga pengar, genom bland stöd från tandläkare, sjuksköterskor och fotvårdsspecialister.

– I Sverige har vi valt inriktningen att satsa på det vi kallar kunskapsöverföring medan många andra länder inriktar sig på hjälp i form av matpaket, kläder och filtar, säger Bättre hälsas projektledare Maud Willardsson Engström till Vårt Göteborg.

– Vi vill påverka deras liv och deras vardag genom att ge dem kunskap om deras hälsa och vad de själva kan göra för att få en bättre livssituation. Framför allt genom hälsoinformation. Det är allt från att diskutera tandborstning till motion med mycket fokus på förebyggande hälsa.

Bättre hälsa kommer att fortsätta under hela 2018, men därefter är det osäkert om och hur projektet kommer att tas vidare.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV