Energi

På gång i Stockholm


Lördag 28 april

Workers’ Memorial day

Bättre arbetsmiljö nu! 

Workers Memorial Day, 28 april, är den internationella minnesdagen för att hedra alla de arbetare som har dött, skadats och farit illa på jobbet. Kom med och inta gatorna i solidaritet med arbetare över hela världen bakom våra krav och under parollen ”Hedra de döda – Kämpa för de levande”. Arr: Transportarbetareförbundet m fl.

Tid: 14.00–15.00, lördag 28/4

Plats: Norrmalmstorg

 

Författarsamtal

Populistiska manifestet

I Populistiska manifestet skriver Åsa Linderborg och Göran Greider ett försvar för populismen som politisk strategi. De visar att populism är mycket mer än bara ett tillhygge i en politisk debatt. Med hjälp av 151 teser skildrar de populismens historia och nutid, från 1900-talets agitatorer till de moderna vänsterrörelser som just nu växer fram i Europa. I själva verket, visar de, har vänstern mycket att vinna på att vara just populistisk.

Tid: 12.30–13.30, lördag 28/4

Plats: Akademibokhandeln, Mäster Samuelsgatan 28


Maxim Thoré

Söndag 29 april

Manifestation

Vi skapar medvind

Ta ställning för allas lika värde: Mänskliga rättigheter är också unga ensamkommandes rättigheter.
Läs mer under Hallå där!

Tid: 15.00–17.00, söndag 29/4

Plats: Raoul Wallenbergs torg, Nybroplan

 

 

Tisdag 1 maj – Första maj-demonstrationer

Vänsterpartiet Storstockholm

På Medborgarplatsen samlas vi kl 12.00 inför demonstrationen. På scen: Knash, Ylva Seigerlund, Ung vänster, Carl Tjernell, VSF m.fl. Demonstrationen går från Medborgarplatsen kl 13.00 längs Götgatan mot Slussen och sedan vidare över Skeppsbron till Kungsträdgården. I Kungsträdgården från kl 13.30 kommer det vara musik och tal. Arr: Vänsterpartiet Storstockholm.

Tid: 12.00–17.00, tisdag 1 maj 

Plats:  Medborgarplatsen

 

Anarkistisk 1 maj

Vi samlas på Stortorget i Gamla stan när SAC Syndikalisternas tåg har avslutats (ca kl 14.00). Därifrån går vi till La Mano på Katarinavägen. Vi har med oss banderoller, svarta och färgglada fanor, sånger och mackor. Vid La Mano lägger vi ned en blomsterkrans för att hedra anarkisterna i spanska revolutionen, men också blicka mot framtiden.
Arr: Stockholm Anarchist network.

Tid: 14.00–17.00, tisdag 1 maj 

Plats:  Stortorget

 

Allt åt alla

Allt åt alla Stockholm och Allt åt alla Kvinnofront Stockholm bjuder in alla glada 1 maj-firare att gå med vårt block i Syndikalisternas 1 maj-tåg. Vi samlas i Kungsträdgården (i mitten av parken vid gubbstatyn med lejonen, inte gubbstatyn som pekar) 10.30. Sedan går vi gemensamt till Sergels torg där vi möter upp resten av tåget.
Arr: Allt åt alla Stockholm och Allt åt Alla Kvinnofront Stockholm.

Tid: 10.30–15.00, tisdag 1 maj 

Plats:  Kungsträdgården

 

Syndikalistisk 1 maj

Vi organiserar oss på klassgemenskap, vi stöder som fackförening inga politiska partier och vi arbetare, vi har ingen nation. 11.00 Samling på Sergels torg, program fram till avmarsch. 12.00 Avmarsch mot Stortorget Gamla stan. 13.00 Anländer till Stortorget (eventuellt tidigare), program på Stortorget fram till cirka 14.30.
Arr: Stockholms LS av SAC Syndikalisterna.

Tid: 11.00–15.00, tisdag 1 maj 

Plats:  Sergels torg

 

Rött forum

Rött forum är ett nätverk bestående av olika partier, organisationer och aktivistgrupper som samlas om idén att samarbete inom vänstern är av yttersta vikt. 

Tid: 12.00–15.00, tisdag 1 maj 

Plats:  Medborgarplatsen.

 

Feministiskt initiativ

Feministiskt initiativ är den progressiva kraft som Stockholm och Sverige behöver för att kunna bryta segregationen och för ett antirasistiskt feministiskt samhälle. Demonstrera med oss den 1 maj!
Arr: Feministiskt initiativ.

Tid: 14.00–18.00, tisdag 1 maj 

Plats:  Mariatorget

 

Socialdemokraterna

Samling sker vid Humlegården kl 13.00. Där bjuder vi trevlig samvaro, verkstad där du kan göra ditt eget plakat och ansiktsmålning för de minsta. Demonstrationståget avgår kl 14.00 till Norra Bantorget där evenemanget hålls på Norra Latins skolgård.

Arr: Socialdemokraterna.

Tid: 13.00–16.00, tisdag 1 maj 

Plats: Humlegården

 

 

Onsdag 2 maj

Samtal

Efter #metoo

#Metoo tog världen och Sverige med storm. Överallt höjdes röster om att nu får det vara nog. Sexuella kränkningar och sexuellt våld visade sig vara en del av flera kvinnor och tjejers vardag, men istället för att hålla det i det tysta kom det nu ut och påverkade flera olika branscher.
Under kvällen vill vi få fördjupad kunskap om hur #metoo har påverkat olika verksamheter och hur politiker kan stärka det förebyggande arbetet mot sexuellt våld och kränkningar.
Arr: Centerkvinnorna.
Tid: 18.00–20.00, onsdag 2/5
Plats:  Vanadisvägen 28

 

 

Torsdag 3 maj

Hållbarhetshäng 

Tema Klimat

Hållbarhetshäng är ett avslappnat event där vi pratar olika hållbarhetsfrågor och denna gång har vi temat klimatförändringar. Vi kommer under dagen kunna ge input till internationella klimatförhandlingar och Push Sveriges representanter till Klimatriksdagen som sker samma helg i Stockholm. Vi bjuder på lunch. Och du behöver inte vara medlem i Push Sverige för att komma.
Arr: Push.

Tid: 11.00–14.00, torsdag 3/5

 

 

Fredag 4 maj

Bostadskongress

Nu eller aldrig – en hållbar stad

Nu eller aldrig är en bostadskongress som sätter fokus på hemmet och dess betydelse för en hållbar stadsutveckling. Dagen är fylld med föreläsningar, workshops, utställningar och kulturevent.
Vi berör ämnen som barnfattigdom, lyxrenoveringar av hyresrätter, hållbara miljöalternativ, svarta hyreskontrakt och trygghetsfrågor.
Arr: Hyresgästföreningen.

Tid: 13.00–20.00, fredag 4/5

Plats: Spårvagnshallarna,Birger Jarlsg.57 AKlimatriksdagen

Fånga in koldioxid

På Klimatriksdag 2018 röstar vi fram bra klimatförslag från medborgare, som lämnas över till Sveriges riksdag. Dessutom ett fullspäckat program med föreläsare, underhållning, workshops och mycket mer på tema klimat. För utförligt program se www.klimatriksdagen.se.
Arr: Klimatriksdagen.

Tid: fredag 4–söndag 6/5

Plats: Aula Magna, Stockholms universitet

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV