Energi

På gång i Stockholm


Lördag 24 mars

 

Feministisk vårmarknad

Vårens stora marknad

Sist kom över 4 000 besökare till vår höstmarknad på Söder, nu gör vi det igen fast ännu större. Hela 70 (!!) utställare och vi tar över Södra Latin. Det blir vårens stora marknad! Du kan fynda allt från kläder till smycken, keramik, inredning & massa konst. Vi har även tatuerare och barberare på plats som sist.

Tid: 12.00–16.00, lördag 24/3

Plats: Södra Latin, Skaraborgsgatan 14

 

Manifestation

Earth hour

Earth hour är världens största miljömanifestation med hundratals miljoner människor som uppmanar makthavarna att krafttag för klimatet. Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringen och behovet av global rättvisa på allvar. Syftet är också att inspirera till klimatsmarta vanor i vardagen. Glädjande nog visar våra egna undersökningar att många som deltar i Earth hour börjar med nya klimatsmarta vanor. Läs mer på sidan 18–19 i denna tidning.

Tid: 20.30–21.30, lördag 24/3

Plats: Hela jorden


Klimatsmarta solcellslampor under Earth hour i Nairobi, Kenya. John Kalubu/WWF

Söndag 25 mars

 

Syjunta

Samisk slöjd

Syjuntan är ett initiativ till att främja samisk slöjd och att lära känna andra medlemmar. Handarbete eller slöjd äringet krav för att medverka på träffarna, utan en kopp kaffe och en trevlig pratstund räcker gott och väl. Alla åldrar är välkomna. Väl mött, hälsar Kristina Modée som driver syjuntan.

Tid: 13.00–15.00, lördag 24/3

Plats: Sameföreningen, Tegelviksgatan 40


Syjunta med samisk slöjd.

 

Ljusmanifestation

För krigets offer

I mars 2018 går kriget i Syrien in på sitt åttonde år. Kriget i Jemen går in på sitt fjärde. De senaste veckorna har striderna på flera håll i Syrien trappats upp och situationen för civilbefolkningen i exempelvis Östra Ghouta är fruktansvärd. I Jemen har kriget lett till en hungerkatastrof – över åtta miljoner människor är på gränsen till svält. Därför håller vi den 24 mars en manifestation för krigets offer – de som inte längre finns, och de som fortfarande lever kvar i krigets fasor. Kom och visa din solidaritet!

Arr: Islamic relief

Tid: 13.00–14.00, lördag 24/3

Plats:  Medborgarplatsen

 

 

Söndag 25 mars

 

Manifestation

Djurfabriken

Manifestationen Djurfabriken syftar till att uppmärksamma djurens situation i den svenska livsmedelsindustrin. Vi ställer upp oss i tyst formation mitt på torget. I händerna håller vi bilder på några av de många individerna från de svenska djurfabrikerna. Saklig information i form av flygblad delas ut till förbipasserande.
Arr: Djurrättsalliansen.

Tid: 12.30–15.00, söndag 25/3

Plats:  Sergels torg

 

Manifestation

Kvinnors rättigheter

Vi manifesterar traditionsenligt för kvinnors rättigheter den 25! Vi började i november på FN-dagen mot mäns våld mot kvinnor, fortsatte i januari med tal från bästa Eva, Amineh, Clara och Alicia! Nu gör vi det igen!
Arr: Bred feministisk plattform

Tid: 12.00–13.00, söndag 25/3

Plats: Skärholmstorget

 

 

Måndag 26 mars

 

Filmvisning och samtal

Vi bara lyder

Forum/Debatt bjuder in till exklusiv visning av Vi bara lyder – följt av ett samtal mellan Roland Paulsen, Rutger Bregman samt författaren och skribenten Isobel Hadley-Kamptz. Precis som Paulsen och Bregman är Isobel Hadley-Kamptz en förespråkare av medborgarlön, men som liberal debattör har hon andra ingångar i frågan. Hur kan ett framtida samhälle där staten garanterar medborgarna en basinkomst se ut? Välkomna till en visionär diskussion!

Tid: 19.30–21.15, måndag 26/3

 

Demokratikonferens

Demokratin tar revansch?

Förra året var det värsta året för demokratin på flera årtionden. Rättssäkerheten och pressfriheten försämrades i 70 länder, enligt en genomgång som tankesmedjan Freedom house har gjort. Kan 2018 bli året  vi vänder denna oroande antidemokratiska utveckling? Vad krävs för att det ska bli så?

Arr: Arbetet Global.

Tid: 09.15–12.30, måndag 26/3

Plats: Barnhusgatan 18


Hur mår demokratin?

 

Samtal

Solidaritet eller välgörenhet?

I takt med att det offentliga alltmer träder tillbaka har ideella krafter börjat ta ett allt större ansvar för att hålla ihop samhället.Riskerar inte människor som delar ut mat till behövande att hamna i en välgörenhetsfälla hur solidarisk man än är?

Läs mer under Hallå där!

Tid: 18.30–20.00, måndag 26/3

Plats: Måndagsklubben, Ringvägen 98

 

Samtal

Colombia efter fredsavtalet

Vad finns för förhoppningar från de sociala rörelserna på fredsavtalet som en del för skapandet av ett rättvist samhälle i Colombia? Kan småbrukares rättigheter säkerställas nu när fredsavtalet ska implementeras? Och varför ser vi i dag att förföljelse och mord på sociala ledare ökar trots fredsavtalet?

Tid: 18.00–19.30, måndag 26/3

Plats:  ETC Bokcafé, Sankt Paulsgatan 14

 

Samtal

Om inte vi, vem?

Med utgångspunkt i sin nya bok Om inte vi, vem? möter vi  Jens Holm, riksdagsledamot och Vänsterpartiets klimatpolitiska talesperson. Han talar om hur vi kan rädda klimatet och röra oss mot socialismen.

Arr: Vänsterpartiet

Tid: 18.00–20.30, onsdag 28/3

Plats: Beckombergavägen 3

 

 

Onsdag 28 mars

 

Seminarie

Alternativmedicinen

Varför lockas så många av alternativ medicin, trots att många behandlingar saknar vetenskapligt stöd? Industrin för preparat som påstås kunna förbättra hälsa eller träningseffekter har vuxit sig stark, trots att medlen kan vara hälsovådliga. Så varför spelar vetenskapligt stöd en begränsad roll i valet av produkter som ska förbättra vår hälsa? Vad har den etablerade hälso- och sjukvården att lära av komplementär och alternativ medicin? Hur stor roll spelar placebo i behandlingar som påverkar vår hälsa?

Arr: Forum/Debatt

Tid: 17.30–18.30, onsdag 28/3

Plats: Kulturhuset, Sergels torg


The Laramie project, en pjäs som handlar om det som ska vara lika för alla men i realiteten inte är det. Markus Gårder

T.o.m. 9 maj

 

Teater

The Laramie project

1998 skakades den lilla staden Laramie av det brutala mordet på en ung, homosexuell man. Matthew Shepard kidnappades, misshandlades och lämnades att dö bunden vid ett stängsel. Händelsen blev en världsnyhet och ett av de första morden som rubricerades som hatbrott. The Laramie project är byggd på dokumentärt intervjumaterial insamlat i Laramie 1998. Pjäsen har spelats över hela världen sedan första uppsättningen i New York för 20 år sedan.

Tid: 10.00–17.00, lördag 17/3

Plats: Skärholmen, Stadsteatern, Bodholmsgången 13

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV