Radar · Nyhet

MP-kris i Sundbyberg fördjupas

Striderna i Miljöpartiet i Sundbyberg fortsätter. Stockholmsregionens styrelse som tillfälligt tagit över lokalavdelningen vill nu att tre medlemmar utesluts ur partiet. Ytterligare medlemmar kan hindras från att kandidera inför valet i  höst.

Partistyrelsen på riksnivån ska nu avgöra om de tre medlemmarna ska uteslutas och ytterligare medlemmar hindras från att kandidera till kommunfullmäktige i höst. Stockholmsregionens styrelse har också beslutat att skjuta på valet av ny gruppledare efter Siyamak Sajadian i väntan på partistyrelsens beslut.

Sajadian tvingades i december lämna sin post efter att han enligt kommunens utredning behandlat kvinnliga tjänstemän illa.

De medlemmar som Miljöpartiet i Stockholmsregionen nu vill agera mot har enligt ordföranden Elin Olsson ifrågasatt utredningen. Hon menar att man som förtroendevald för Miljöpartiet måste ta ställning för de som Sajadian uppges ha utsatt.

– Man måste naturligtvis få känna omsorg om en person i sin närhet, men på ett miljöpartistiskt mandat kan man inte driva linjen att det är den tidigare gruppledaren som är den som är kränkt och utsatt, säger hon.

Syre Stockholm har talat med en av Miljöparitets förtroendevalda i Sundbyberg som framför stark kritik mot Stockholmsregionens åtgärder. Fritidspolitikern som vill vara anonym menar att det inte från början fanns grund för att man skulle ta över styret av lokalavdelningen, utan att man borde låtit den lokala styrelsen hantera situationen med det anklagade kommunalrådet.

– Distriktet bör omedelbart ta tillbaka sitt övertagande som inte lett till något gott, säger hen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV