Radar · Nyheter

Irene Svenonius kan vara jävig

Turerna kring det nya Karolinska sjukhuset fortsätter. Nu lämnar finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) tills vidare över allt arbete som rör granskningen av sjukhusets ifrågasatta konsultupphandlingar.

Finanslandstingsrådet tar ett kliv tillbaka efter att Dagens Nyheter avslöjat att hennes man Peter Svenonius tagit en aktiv roll i upphandlingen av tjänster av Boston consulting group.

I rollen som upphandlingschef på Karolinska universitetssjukhuset gick Peter Svenonius in och arbetade med beställningar efter att det uppdagats att den produktionsdirektör som tidigare beställt tjänsterna var före detta anställd på Boston conulting group.

När Irene Svenonius tillträdde ansåg landstingets jurister inte att hennes mans anställning innebar risk för jäv. Men efter DNs avslöjande ska man göra en ny bedömning.

– Om det nu kommer andra uppgifter är det otroligt viktigt att vi får det klarlagt, för jag är väldigt mån om att saker och ting ska gå rätt till, säger Irene Svenonius till SVT Stockholm.

Tills vidare kommer trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) att ansvara för de politiska besluten kring granskningen av Karolinska.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV