Radar · Nyheter

Värmdö tror inte på slutet för Horstensleden

Horstensleden kommer inte med i regeringens förslag till nationell transportplan. Det har infrastrukturminister Tomas Enertoth (S) uppgett för tidningen Skärgården.

– Jag har väldigt svårt att se att det finns något som talar för att det här förslaget skulle lyftas in som en åtgärd i en nationell plan. Det är inte aktuellt, säger han till tidningen.

Som Syre Stockholm tidigare berättat har en första utredning  genomförts av Trafikverket av farleden genom den mellersta skärgården. Syftet skulle vara att kunna ta emot fler och större fartyg med kryssningsresenärer till Stockholm.

Värmdös lokalpolitiker i båda blocken är motståndare till planerna. Inte minst är de oroliga för stora ingrepp i naturen. Kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) litar inte på att infrastrukturministerns besked innebär att planerna skrotas för gott.

– Man har trott att frågan har varit död och begravd, men den dyker upp gång på gång. Och det finns fortfarande krafter, som Sjöfartsverket och Stockholm hamnar, som vill ha Horsstensleden, säger hon till Mitt i.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV