Radar · Nyheter

Klimatrådet sätter igång arbetet

Nu håller Västra Götalands nya klimatråd på att starta upp sitt arbete. Under ett möte i veckan beslutade man bland annat att arbeta för ett nationellt klimatrelaterat konsumtionsmål.

Syre Göteborg har tidigare berättat om Västra Götalands nya klimatråd, som är en del av initiativet Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om.

Rådet består av personer i ledande positioner från näringslivet, akademin, kommuner och intresseorganisationer, som tillsammans ska ge röst åt Klimat 2030 och synliggöra regionens klimatarbete.

Nu har klimatrådet börjat dra upp riktlinjer för hur man ska arbeta. Under ett möte i tisdags beslutades bland annat att man ska jobba för ett nationellt konsumtionsmål för klimatutsläpp och för att skynda på järnvägssatsningar i Västra Götaland.

I samband med uppstarten har klimatrådet också skrivit en gemensam debattartikel som publicerades i GT i tisdags. Där skriver man bland annat att arbetets fokus kommer att ligga på fyra områden: transporter, mat, byggnader samt produkter och tjänster, och att fler organisationer och företag behöver göra konkreta åtaganden:

”Ambitionen är att samla rätt aktörer inom satsningar där potentialen att minska klimatpåverkan är stor.”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV