Energi · Läsarnas

Syre engagerar


Rekommenderas!
Ja är med från första numret. Häng på DU också.

Kåre

Osv osv
Tyvärr blandar ni ihop veganism, som i grunden är något som är dåligt för miljön, med ett bra miljöarbete. Så jag avstår kritiskt. När vågar någon ifrågasätta veganism. Veganism innebär för det mesta användandet av plaster, processad mat, importerad långväga mat, kläder i material som förstör haven. osv … dvs inte hållbart alls. Dessutom är veganer ofta psykisk svaga, svårt att få barn, osv osv.

Ingela

Rövartidning
Nog för att jag är fullt på det klara med att Nyhetsmagasinet Syre är en jävla rövartidning med absolut noll moral men att använda mitt kommentarsfält för att intervjua en person om en konkurrent och sedan publicera det utan att stämma av det med personen först är ett bottennapp inte bara rent allmänmänskligt utan också rent pressetiskt. Därför säger jag dig Thomas Gustafsson att du kan dra raka vägen åt helvete! Hädanefter ligger du på skitlistan. Adjö.

Journalisten Matti likställer ett rakt citat från Facebook (där inget namn nämns) med en intervju. Läs artikeln på: https://tidningensyre.se/2017/nummer-217/etc-tidningar-laggs-ned

Hemmagjord
Jag prenumererar på Syre Stockholm. Lite hemmagjord känsla fortfarande, men ju fler läsare de får desto högre kvalitet kan de ha. Trevligt som komplement till DN.

Marcus

Bästa
En av de bästa, helt klart.

Paula

Bra
Fint skrivet. Så bra att Syre tar upp det. 🌿

Katarina om I blickfånget med Daniel Folke från Djurrättsalliansen.

Obra liksom.

Henry apropå artikeln Stora mängder plast i åkermarken.

Världsdiktaturen
Gissar på att den (Syre, reds anmärkning) är en del av globaliseringen och den nya gröna världsdiktaturen!

Jan

Reflekterar
Alltid trevligt med artiklar som reflekterar vetenskaplig konsensus. Mer sånt!

Richard om artikeln Ät inte upp din moderkaka i onödan.

Träd
Hur många nedhuggna träd går det åt per tidning?

Kjell

Utveckling
Jag trodde att Syre Stockholm skulle ha artiklar om Stockholms miljö, trafik, trafikplanering, bostadsbrist, kritisk diskussion om bostadsplanering, fattigdom, kommunens sätt att använda gemensamma resurser etc etc. Det finns så många frågor som Syre borde ta upp!!  Men ni skriver bara om ensamkommande flyktingar och deras problem, försvarar månggifte och översätter artiklar som inte har något att göra med Stockholms och stockholmarnas utveckling och miljö. 

Marketta

Tack!
DU skrev en mycket bra insändare [Ledare, reds anmärkning] i tidningen Syre. Klimatet som så många struntar i som kommer att drabba oss alla mer eller mindre måste få folk att vakna.
Tack!

Christel om Valdemars Möllers ledare om klimatflkytingar

Rättssäker handläggning?

Packe apropå artikeln Utpekad som brottsling och inlåst i förvar.

Kolkedjorna
Syre är ett av våra mest destruktiva grundämnen, det bryter ner det mesta det kommer i kontakt med och gör koldioxid av de flesta kolkedjorna. Spännande namn på en tidning.

Peo

Fin
Åt en på ön i somras, riktigt fin!

Johan om den öländska falafeln som Mat med Jenny skrev om.

Konsekvenstänk
Bara det där uttrycket ”stängas ned omedelbart” visar hur lite konsekvenstänk ni har, Syre. Eller ni kanske tillhör dem som tror att det räcker med ”två hål i väggen” för att få ström?

Mikael

Schabblar
En förfärlig historia om den rättsosäkerhet som kan drabba asylsökande när gränspolisen schabblar. Det gäller verkligen att läsa genom skälen för att någon blivit placerad på förvar.

Krister apropå artikeln Utpekad som brottsling och inlåst i förvar

Storstadsbor
Bra för miljön att skapa en papperstidning för …, eller. Är det papper som inte kommer från skog i något led? Lite typiskt storstadsbor. Tror ni att mjölk tillverkas på mejeriet oxå?

Lars-ake