Glöd · Panelen

Har du tips på någon bra julklapp som kostar lite pengar eller inget alls?

Årets julhandel väntas återigen slå rekord – 78,5 miljarder beräknas vi handla för under december. Har du tips på någon bra julklapp som kostar lite pengar eller inget alls?

Det är skrämmande att julhandeln åter beräknas slå rekord! Som motpol till hysterin är ett alternativ att slopa presenter till jul. Men att ge bort något känns ändå viktigt. Jag brukar ge bort ägg från våra hönor, torkad svamp och kryddor i fina burkar, inlagda tomater och rödbetor samt annat från trädgården. Andra vettiga gåvor är saker som köps i second hand-affärer. Att laga och äta bra mat tillsammans är också en fin och inte alltför dyr present. Sedan gillar jag presenter som bidrar till välgörenhet för att dessa fyller dubbla funktioner.

Åsa Eriksson, 53 år, småskalig landsbygdsförespråkare, Uppsala

Egentillverkade presentkort på tjänster är bra julklappar. Till exempel: jag lagar mat varje helg under två månader, jag diskar varje dag under en månad, går ut med hunden varje kväll/helg under en viss tid. Välj något som du vet att mottagaren inte är så förtjust i att göra.

Ann Carlsson, 53 år, socialpedagog, Göteborg

Varför inte ge några goda tankar? Bjuda på extra leenden? Göra goda gärningar? Räcka ett glas vatten till en törstig? Ge bort lite glädje. Allt detta helt gratis och utan hysteri.

Robban Widell, 51 år, boendestödjare, Stockholm

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV