Glöd · Panelen

Vad tycker du om regeringens överenskommelse om de ensamkommande?

I förra veckan gick S och MP ut med en överenskommelse om hur de ska hantera de ensamkommande som kom till Sverige 2015. Vad tycker du om den här överenskommelsen?

Jag är väldigt glad att mina partikamrater drivit på hårt för att få till stånd den här överenskommelsen. Sedan tycker jag förstås inte att det räcker, men det är inte deras skuld.

Rejn Karlgren, 41 år, kommunalråd för MP, Sandviken

Jag är kritisk. Det är i och för sig behjärtansvärt att vissa ungdomar kommer att kunna gå klart en gymnasieutbildning de, med tanke på situationen de flytt från, sannolikt aldrig kommer att kunna få på något annat sätt. Men samtidigt har asylrätten inskränkts hårt. Då riskerar undantaget att slå orättvist. Och asylrätten är en långt viktigare princip att värna.

Ulf Schyldt, 46 år, aktiv i Humanisterna och Liberalerna, Täby

Få av oss kan föreställa sig hur det är att i åratal gå och vänta på ett besked om en trygg framtid eller ett helvete. Att koncentrera sig på studier och senare söka arbete under dödshot är för mig obegripligt att någon kan klara av. Följ Röda korsets, Amnestys och FNs rekomendationer och låt dessa ungdomar få permanent uppehållstillstånd. Nu.

Ann Carlsson, 53 år, socialpedagog, Göteborg

Här kunde ditt svar stått. Om du också vill vara med i vår panel, skicka ett mejl till glod@tidningensyre.se. Bifoga lite information om vem du är, vilka ämnen du är intresserad av och en tydlig porträttbild.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV