Glöd · Panelen

Ska EU-toppmötet i Göteborg vara på distans?

Den 17 november äger ett EU-toppmöte rum i Göteborg vilket bland annat kommer innebära många avstängda gator och en massiv polisinsats. Är det värt detta eller hade det varit bättre med ett distansmöte istället?

I en riktig demokrati stänger man inte av gator och sätter in en massiv polisinsats. Att man behöver göra det för att skydda makthavarna är ett tecken på att vi lever i en skendemokrati där de med mest pengar och makt har skapat en räkmacka de glider på, vars kostnader vi medborgare står för. Räkmackor är dyra som bekant.

Iman Mirbloki, 37 år, operativ chef för Bitnation Space Agency, Stockholm

Med de tekniskt avancerade lösningar vi har för distansmöten tycker jag att deltagande aktörer kan stanna på den ort där de befinner sig! Naturligtvis finns det poänger med att fysiskt träffas men dessa kan inte uppvägas av de enorma resurser som tas i anspråk för arrangemanget. Distansmöten blir dessutom ofta mycket effektiva vilket vore klädsamt för ett EU-toppmöte.

Åsa Eriksson, 53 år, småskalig landsbygdsförespråkare, Uppsala-Björklinge

För allas skull hade ett distansmöte varit bättre. Speciellt för miljöns skull. De kan ses och prata bakom stängda dörrar om de behöver i Bryssel.

Robin Rushdi, 23 år, hållbarhetsförvaltare, Uppsala

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV