Energi

Syre engagerar

Maktlöshet
Läste en liknande artikel tidigare om samma situation idag och blev illa berörd och kände maktlöshet och hopplöshet samtidigt som jag läste artikeln.

Bezz om att burmesiska flyktingkvinnor vittnar om hemska övergrepp.

Skäms
Fy skäms på HM! Skamligt! Känner mig nöjd över mitt beslut att aldrig handla där.

Helena med anledning av vår artikel om att H&M backar om löftet att införa rimliga löner

Ensidiga
Jag vill säga upp tidningen! Bla pga den ensidiga bild ni gav i tidningen 1/9. Att Olof klugman skriver nästan varenda artikel blir nästan som att följa nåns Facebookuppdatering.
Jag vill ha en alternativ tidning, men det blev för mig lite för lite dynamik i artiklarna, dvs å ena sidan, å andra sidan.
Ett exempel är att en del av de marockanska ungdomarna överlever genom stöld och vill inte integreras. Önskar samtal om dessa svåra situationer.
Men jag önskar er stort lycka till och jag har gett bort tidningen till flera personer. Kommer säkert tillbaka så småningom också.

Tusen tack för den här tiden! Med värme Malin

Rovdjurshatet
Människorna bakom detta har totalt tappat allt vad respekt och empati heter. Rovdjurshatet hos dem är gränslöst. Må de straffas hårt... tyvärr hjälper det inte de djur som plågats så skoningslöst!

Åsa angående artikeln om dem som plågat, torterat och dödat rovdjur.

Feltänket
Tack Lennart för din ledare i Syre nr 68 om feltänket med Moderaternas förslag till tiggeriförbud. Delar dina åsikter helt, att pengar i handen är mycket bättre än EU-bidrag till korrupta stater. Men jag tycker du missar att ta upp att detta är en humanistisk fråga vars långsiktiga lösning måste vara mycket tydligare och fastare än genom ”pengar i handen till de mest utsatta”, som tyvärr säkerligen inte kommer att komma alla behövande tillgodo. 

Göran

Märkligt
Jag finner en märkligt stor övervikt av vänsterperspektiv i en tidning som kallar sig frihetlig. Jag skulle önska att ni var lite mer balanserade.

Marcus

Hajade noll
I landet Andasnuigen satt några på läktarn och hajade noll. Med flit.

Tomas om Lennart Fernströms ledare Rökning – En hälsoframgång.

FAN
Viktigt, eftersom många i dag tycks tycka att lite nazism har ingen dött av. Läs, läs och läs och tänk efter och begrunda att dessa människor som du läser om fick på första parkett bevittna rasism och nazism.
Låt det för FAN inte hända igen, oavsett hur mycket du tror att du försvarar yttrandefrihet eller demokratiska rättigheter. En antidemokratiskt ideologi kan inte tilllåtas existera inom en demokrati.

Jimi apropå artikeln att vittnesmål från förintelsen läggs ut på nätet.

Kvacksalveri
Tänk igen. Jag får känslan av att det är tanken på oberoende cannabisodlare som lockar. Och det kan jag absolut sympatisera med. det finns mycket användbart man kan använda Hampa till. Kläder tex. Och att bli hög. Men kvacksalverilagen kom till av en anledning (och det är inte för att skydda big pharma).

Magnus om Malin Bergendals ledare om cbd-olja i tisdagens tidning.

Varför
Senaste ledaren om polygami var bra och jag  instämde i allt. Jag refererade den som svar till en som delade SD Nackas artikeln. Dock var bildvalet i ledaren mycket märkligt och olyckligt, och naturligtvis fokuserade de på det istället för att svara på kritiken. Mormonernas polygami känns ju INTE helt ok (i enlighet med resonemanget i artikeln). Varför i all sin dar valde ni denna bild?!

Marcus om Malin Bergendals ledare om polygamifamiljen i Nacka

Förtäckt
Tidningen motsvarar inte alls mina förväntningar på nyheter om miljö. Den är snarare en förtäckt politisk tidning med artiklar om bl a tiggeri, fascism och immigration.

Anneli

Tacksam
Jag är så tacksam över att det äntligen finns en vettig tidning med precis den typ av fördjupande journalistik som jag vill läsa och som inspirerar mig till att engagera mig istället för att bara bli frustrerad och deppa ihop.

Cecilia
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV