Glöd · Panelen

Tycker du att rapporteringen om Donald Trump är befogad eller får han för mycket plats i nyhetsflödet?


Man kan önska att Donald Trump inte fick något utrymme överhuvudtaget. Men när någon med hans maktposition uppvisar en sådan motbjudande respektlöshet för människor och miljö är det nödvändigt att han får utrymme nog för att de som ännu inte upptäckt vilken farlig pajas han är ska göra det.

Ann Carlsson, 53 år, socialpedagog, Göteborg

Jag tror att det finns ett samhälleligt intresse kring Trumps utspel vilket gör rapporteringen befogad. Hans uttalanden är kontroversiella och vi kan inte undvika att beröras! Det är bra! Vi behöver vara vakna för att förhindra att historien inte upprepas! Samtidigt är jag rädd att den massiva rapporteringen riskerar att trubba av oss. Det kan medföra att det uppenbart farliga i hans utsagor normaliseras med tiden. Vissa uttalanden är så avvikande att vi tappar fokus på det vi borde fokusera på. Sammantaget tycker jag därför att Trump får för mycket utrymme i media i dag.

Åsa Eriksson, 53 år, småskalig landsbygdsförespråkare, Uppsala

Trump är ju medias behållning vid sidan av rapporteringen kring kungahuset. Kan inte mer än vakna innan jag slänger mig på telefonen för att få läsa ”dagens Trump”. Obetalbart!

Robban Widell, 50 år, boendestödjare, Bromma