Glöd · Panelen

Panelen: Har du något starkt minne av Hans Alfredson?


Jag såg Äppelkriget som liten och den var fantastisk då. Jag har sett om den som vuxen och den var härlig då med, trots mer än ett decennium mellan och de förändrade perspektiv som följer av det. Då som nu tycker jag att plocka äpplen genom att placera hon-äpplen i botten av korgen är riktigt kul. Tidlöst är nog ett ord jag skulle använda.

Olle Hilborn, 31 år, språkrör för MP Karlskrona, Jämjö

Större delen av den produktion som Hans Alfredson har blivit mest känd för är gjord innan jag föddes och jag har inte samma samtida relation till dem som många andra svenskar. I dessa dagar tänker jag på numret Blå Stetsonhatt från 88-öresrevyn från 1970 som handlar om att åldras. I slutet sjungs det att man ”hänger sig i slipsen eller förorenar närmsta vattendrag” hellre ”än dansar tango med en tant från Sundbyberg”.

Christopher Björk, 30 år, handläggare på statlig myndighet, Karlstad

Jag har själv ingen koppling till honom, men jag vet att många i generationen innan har det. Han gav en bred massa politiska sympatier, från kärnkraftsmotstånd till frihetliga vänstersympatier. Det är få förunnat att kunna tala med vägda ord till så många.

Isak Gerson, 25 år, redovisningsekonom och syndikalist, Farsta

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV