Energi

Syre engagerar


Partiorgan för Miljöpartiet. Motivet till uppsägningen är att tidningen alltmer utvecklats mot att bli ett partiorgan för Miljöpartiet.

Anders

När Syre damp ner i lådan idag så trodde jag först att det var en oannonserad sprängning från Umami-bygget. Va fan, lugna er! Vad snortar ni egentligen? Och till råga på allt en massa material som man inte bara kan bläddra förbi. Inte en chans att jag hinner läsa det här på toaletten. Måste uppgradera Syre till säng- eller tågläsning. Varför hatar ni mina norska deckare?

Harald

Egennyttiga idioter. Vad gäller de som driver detta spektakel, och som ges finansiering och utrymme att synas, sådana som Lennart Fernström m.fl. de är uppenbart egennyttiga idioter, för de vilseför med vilja då de mycket väl vet vad problemet är med att privata aktörer skapar pengar ur tomma luften som räntebärande skuld.

Tom från Folkresningen De Fria om att vi förra året inte ordnade något seminarium om bankers skapande av pengar i Almedalen men gjorde det i år.

Ett stort tack till Malin Bergendal för den mycket påpassliga och korrekta beskrivningen av dagsläget med kärnkraften. Eftersom kärnkraften nu i media tycks vara en ickefråga och många inte har en aning om vad som pågår var Malins utmärkta översikt mycket viktig.

Paul om Malin Bergendels ledare

Det verkar som att det finns en polarisering inom vänstern. Men jag blir inte klokare eftersom Leo bygger en tes (som gör mig paranoid) på lösryckta ord från olika håll. Kan han inte bidra till förutsättningar för dialog istället? Det tror jag egentligen alla vill ha. Att i någon mån hålla isär teoretiska begrepp och buzz tror jag också kan vara vara rimligt i sammanhanget.

Fredrik om Leo Rudbergs krönika Politikens egen machonorm.

Det är välgörande att läsa sådant som inte skrivs efter partipiska eller grupptvång (eller efter vad Skriftställaren själv tycker, alltså Jan Myrdal, som det var i vissa svaga kretsar, Folket i B K – från 1972 och framåt, för att ta ett exempel). För att förtydliga: tvång och obligatorier förknippas ofta med rätta med någon vänster.

Per om Mattias Gönczis ledare om obligatorisk förskoleklass

Bästa mötesplatsen
Tack Syre för bästa mötesplatsen och hang-out för oss som brinner för att göra den här värden till ett lite bättre ställe att hänga på!

Karmapriya

Efter ert uppträdande mot De Fria i Almedalen, så ångrar jag bittert att jag någonsin stöttat ett så odemokratiskt och obildat alternativ som tidningen Syre.

Sören, som ogillar att vi inte lät ”de fria” sabotera vår Almedalsgård även detta år

Sänka Miljöpartiet. Jag började prenumerera eftersom jag gillade tanken på en tidning med nyheter om miljö och klimat. Nu har jag istället fått en vänstertidning som behandlar klimatfrågor och som även lägger många spaltmeter på att sänka Miljöpartiet och gärna lyfter fram pro-cannabis-nyheter.

Gunilla

Jag tycker tidningen är underbar och Lennart Fernströms förslag till basinkomst är underbart!

Jörgen

Ja, fint nummer, god läsning.
Först tyckte jag han [Jerker Jansson] tog i om narkotika – att det inte finns! Vadå? Så slog jag upp i NE, den säkra källan. Narkotika? Jo det var rätt, det är ett brett, oklart samlingsbegrepp. Er laddade och arga skribent hade rätt. Givande synpunkter för oss som är rudis när det gäller etiketter, ledord och sådant i denna verksamhet. Bra begreppsanalys.

Per om Jerker Janssons Under ytan om begreppet narkotika