Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar

Sommarens glassigaste bok

Det är förvisso snart höst, men glass kan man mysa med året runt. Karolina Tegelaar, som har ett tiotal veganska kakböcker i sitt cv, har släppt den veganska glassboken Glass utan ägg och mjölk (Kakafoni förlag). Boken innehåller recept på allt från glassar med frukter, lakrits och choklad till tillbehör som såser, rån och strössel.

Ben & Jerrys på 7-Eleven

Ända sedan glassjätten Ben & Jerrys lanserade sina veganska mandelglassar i USA förra året har veganer i Europa hållit andan. Men sedan i mitten av juli finns slutligen tre veganska smaker på plats i landets 7-Elevenbutiker. Sorterna heter Chocolate fudge brownie, Chunky monkey och Peanutbutter & cookies. Fler försäljningsställen är planerade.

Vegansk halloumi och blåmögelost

I det grekiska och helt veganska ostmärket Violifes sortiment finns halloumialternativ, blåmögelost och dessertostar med blåbär och tranbär. Dock inte i Sverige – förrän nu.  Det är Vadstenagrossisten Seitanfoods som just börjat skjutsa ut ostarna i butik. Först ut är Ica Nära Strömmen i Norrköping och Jonsborgs gatukök i Göteborg, som serverar halloumin grillad. Ostarna heter Mediterranean style block, Blu block samt After dinner.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV