Radar · Nyhet

Lövin laddar för ilsket sommartal

En attack mot Alliansens hot om misstroendeförklaring för att stoppa flygskatten. Det är att vänta när Isabella Lövin (MP) sommartalar. Även Jonas Sjöstedt, Jan Björklund och Annie Lööf talar i veckan.

När Isabella Lövin ställer sig i talarstolen i uppväxtstaden Avesta på lördagen kommer Alliansen att stå i skottgluggen för hotet om misstroendeförklaring mot infrastrukturminister Tomas Eneroth om förslaget om flygskatt drivs igenom.

”Det kommer bli ett rätt argt tal. I sommar har vi sett hur människor dött i värmeböljan Lucifer. Men i svensk debatt har vi ett läge där oppositionen hotar att rikta misstroende mot ministrar för att de vill att flyget ska börja betala för sina klimatutsläpp” skriver Isabella Lövin i ett sms.

När Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt talar på söndag i Umeå står jämlikhet i fokus.

”Under lång tid har politiken mest gynnat de i toppen. Ett jämlikt samhälle är bättre rustat att möta de utmaningar vi står inför, inte minst klimatet”, skriver han i ett sms.

Också Jan Björklund (L) sommartalar på söndag. Han kommer prata om problemen med ökande klyftor, enligt hans pressekreterare. I Almedalen i juli la Liberalerna fram ett program mot klyftor innehållande bland annat sänkta ingångslöner,  vilket partiet menar skulle ge fler möjlighet att arbeta.

Annie Lööf (C) sommartalade under torsdagen efter vår pressläggning, men ville inte avslöja för Syre vad hon tänkte prata om.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV