Radar · Nyhet

Unga indier får sexupplysning i app

En ny app erbjuder unga indier möjligheten att på egen hand lära sig mer om sex och preventivmedel. Den nya tekniken kan även komma att förenkla inköp av preventivmedel.

Den nya appen heter M Sathi och upphovsmannen Franklin Paul menar att nästa steg är att göra det lättare för ungdomar att exempelvis köpa kondomer.

– Snart kommer ingen längre att behöva gå in på ett apotek och skämmas inför en näsvis apotekare när de behöver kondomer. De kommer att kunna beställa kondomer via sina mobiler och få dom hemlevererade, säger Franklin Paul.

M Sathi utvecklades efter att Franklin Paul hade mött många ungdomar i den fattiga indiska delstaten Bihar, där många yngre saknar korrekt information om sex och preventivmedel. Appen går numera enkelt att ladda ner och via den kan användare få kunskaper genom olika interaktiva spel och frågesporter.

Många miljoner indier saknar fortfarande tillgång till de preventivmedel de behöver och även Indiens sjukvårdsminister Chandra Kumar Mishra menar att nya digitala verktyg kan bidra till att förbättra situationen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV