Radar · Nyhet

Brand på hvb-hem utreds som mordbrand

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i värmländska Skoghall. Polisen har ännu inte kunnat slutföra den tekniska undersökningen av fastigheten.

– Det är inte tillräckligt svalt i de delar av byggnaden där teknikerna ska arbeta. Därför kan vi in nuläget inte säga något om varför det har brunnit. Resultaten av undersökningen och vittnesförhör får styra hur resurserna ska användas framgent, säger Mathias Falknäs, förundersökningsledare vid polisen i Värmland, till TT.

Branden som startade vid klockan 18 på onsdagskvällen, och initialt utreds som mordbrand, hade ett snabbt förlopp. Byggnaden består av tre delar och två av dessa är helt utbrända. En man och en kvinna som arbetade på boendet fördes till sjukhus med rökskador. Enligt Centralsjukhuset i Karlstad bedöms skadorna som lindriga.

Hammarö kommun har under torsdagen ordnat tillfälliga boenden för de 15 ensamkommande barnen och ett antal personer med speciella behov som också bodde i den eldhärjade fastigheten. Flera av de som bodde i huset har också blivit av med praktiskt taget alla sina ägodelar. En insamling har startat på privat initiativ för att skänka saker och kläder till de drabbade, uppger SVT Nyheter Värmland. Också kommunen ser över möjligheten att starta en insamling.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV