Energi · Almedalssamtal

Livsmedelsstrategin – går det att möta de globala utmaningarna och öka produktionen?

I början av året antogs Sveriges första nationella livsmedelsstrategi. Syftet med strategin är att öka livsmedelsproduktionen i Sverige, skapa fler jobb och samtidigt bidra till att nå de globala hållbarhetsmålen. På seminariet ställdes bland annat frågorna: Är det möjligt att åstadkomma detta samtidigt? Och hur behöver livsmedelskedjan arbeta?

 

 

Produktion av livsmedel är en av de faktorer som påverkar miljön och klimatet mest. Panelen diskuterade om hållbarhet är ett av de svenska mervärden som kan bidra till att öka exporten och produktionen av svenska livsmedel.

Deltog gjorde Cecilia Sjöholm, Oatly, Jakob Brandt, Politiskt sakkunnig hos landsbygdsministern, Jonas Jacobsson Gjörtler, Miljö- och jordbruksutskottet, Adam Arnesson, Ekobonde, Åsa Domeij, Hållbarhetschef, Axfood. Fredrik Torehammar modererade.

Arrangör: Oatly

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV