Glöd · Sidan 3

Arnold Schwarzenegger

Mitt budskap till dig herr president är att, som en statlig tjänsteman, och särskilt som president, är det din absolut främsta uppgift att skydda folket. 200 000 människor dör i USA varje år på grund av luftföroreningar, och hälften av våra floder och vattendrag är hälsoskadliga. Vi kan inte sitta och göra ingenting när folk dör och blir sjuka. Jag vet herr president att det kan vara lättare och mer bekvämt att blicka bakåt. För många är det mindre skrämmande med ett förflutet som vi känner till än en okänd framtid.

Men några av oss vet hur en framtid med ren energi ser ut, och det är inte skrämmande, vi ser det i länder och städer över hela världen. Vi vet att en framtid med smutsig energi, med astma, lungemfysem och cancer är mycket mer skrämmande. Så jag ber dig herr president att välja framtiden.

Arnold Schwarzenegger, tidigare guvernör i Kalifornien och känd skådespelare, i ett meddelande till Donald Trump på Facebook efter att presidenten backat ur Parisavtalet. Foto: Casey Curry/TT
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV