Energi · Mat med Jenny

Nytt godis baserat på ekologiska frukter och bär

Ett nytt godismärke har sett dagens ljus på den svenska marknaden. Varumärket Veggie peggy saluför ekologisk vegankonfektyr med den egna märkningen Nöff-fritt. Godiset är baserat på fruktjuicer och innehåller inga artificiella tillsatser eller färgämnen.

Veggie peggy, som tillverkas i Tyskland, finns i sex olika smaker: slingriga surormar, nafsiga nallar, gosiga hjärtan, frostiga bärisar, busiga surknappar och mjuka marmeladdrömmar. Påsarna återfinns i dagsläget på Coop, ICA, Blomsterlandet, Stockholmsbutiken Paradiset samt i flera nätbutiker.


Paolos färska ekologiska pasta

Mångsysslaren Paolo Roberto saluför ett eget livsmedelssortiment och nytt i varukorgen är tre varianter av mezzeluna – färsk pasta med fyllning. Alla tre sorter är veganska och ekologiska. Pastan finns med tre olika fyllningar. Den första är baserad på kikärtor och linser smaksatta med rosmarin. Den andra är fylld med grillade grönsaker och den tredje har en fyllning av röd pesto, soltorkade tomater och basilika. Pastan tillverkas i italien och återfinns på Coop, ICA och från september även på Hemköp.

Garants nya yoghurt är baserad på lupin och kokos.

Garant plockar upp lupinprotein

Lupin är en baljväxt som hamnat i rampljuset de senaste åren. Nu lanserar Garant en vegansk yoghurt: Lupinghurt. Yoghurten är baserad på lupin, men framför allt kokos, och finns i smakerna mango, hallon och naturell. Lupin som används i mat bör inte förväxlas med lupinblomman, som är giftig att förtära.

Den nya lupinghurten är producerad i Tyskland och säljs i Axfoods butikskedjor Hemköp, Tempo, Willys samt Mat.se.

Oumph tandoori BBQ har smak av paprika, spiskummin, kanel, koriander, cayennepeppar, kardemumma och ingefära,

Oumph vinner pris och lanserar nytt

Food for progress varumärke Oumph är fortsatt framgångsrikt. Produkten Pulled oumph vann första pris i kategorin Nicest new product i The Nice awards, som är Norges första tävling med vegofokus. Priset delades ut under Oslo vegetarfestival i mitten av maj.

– The Nice awards har en imponerande lista av nominerade företag, organisationer och enskilda personer som driver en positiv utveckling. Vi är glada och stolta över att få vara i så fint sällskap. Ännu gladare är vi så klart över att så många har röstat på Oumph, säger Carl Montelius, försäljningschef på Food for progress.

Samtidigt lanserar nu Food for progress två nya Oumphsmaker: Oumph tandoori BBQ, med smak av paprika, spiskummin, kanel, koriander, cayennepeppar, kardemumma och ingefära, och Oumph tarragon & lemon, med smak av just dragon och citron. Produkterna finns tillgängliga för de flesta butikskedjor.