Glöd · Panelen

Vad har du för kommentarer till partiledardebatten?

Såg du partiledardebatten? I så fall, vad har du för kommentarer?

– Det jag tänker på är att ”svenska folket” röstade fram ämnena till partiledardebatten och klimatfrågan fanns inte med. Jag blir mörkrädd, man kan faktiskt undra om ”svenska folket” lever i verkligheten. Migrationsdebatten var så jävla obehaglig så jag stängde av mitt i.

Mikaela Strandberg, 28 år, bagare, Nacka

– Jag såg debatten och tycker den var rörig. Dock blev jag överraskad av Löfvens pondus när han talade. Det har jag inte upplevt förut. Minus till Åkesson som nästlar in sig och upprepar sig. Tidigare har jag trott att han var en farligare motståndare. Björklund var för domderande. Lööfs retorik gick jävligt bra genom rutan. Plus till Sjöstedt för att han inte stakade sig. De övriga bara minus …

Robban Widell, 50 år, boendestödjare, Bromma

– Jag såg lite mer än halva. Jag tror ärligt talat inte att jag förstår syftet med den. I mitt tycke handlar offentliga politiska debatter om att tydliggöra skillnader i sin politik. Men när fokus hamnar på ”vem vann debatten?” och inte på ”vilka skillnader i politiken blev tydliga?” så är man snett ute. Debatterna är alldeles för tekniska med detaljer som inte någon utan extrem sakkunskap kan avgöra om det är sant, falskt, bra eller dåligt. Det talas alldeles för lite om ideologi och hur partierna tänker sig landet i framtiden.

Olle Hilborn, 31 år, språkrör för MP Karlskrona, Jämjö

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV