Energi

Syre engagerar!


Fortsätt!
Då jag flyttar utomlands så vill jag avsluta min prenumeration på Syre.
Jag har tyckt om tidningen jättemycket, fortsätt med det ni gör!

Alexandra

Ojojoj
Ojojoj vilken bra vargartikel, tack!! Många andra bra artiklar också förstås.

Kristina

Politiskt insiktsfullt
Ledaren av Malin Bergendal ”Sossarna sviker solidaritetsvågen igen” var på kornet. Många jag diskuterat med har framfört samma åsikter. Malin satte dem på pränt. Ledaren är saklig, solidarisk och politiskt insiktsfull. Regeringen har misskött en för Sverige ovanlig solidaritetsvåg. Vi har utrymme och ekonomi för så mycket mer!

Paul

Koncist och poetiskt
Han skriver vad jag vill kalla koncist och poetiskt, vilket inte är ett dåligt betyg från mej.

Kent om Jerker Janssons krönika Jag ger för min egen skull

Ansvar
Alltså ärligt talat – Vad har ni för ansvar i att sprida engagerande och positiv energi omkring er? Den här typen av ledare gör att jag inte läser en hel del mediarapportering. Det är negativt laddat och skapar ingenting konstruktivt alls. Denna mening attraherar en redan negativt inställd hjärna (hjärnan fungerar gärna så, tänker kritiskt) till att fortsätta vara negativ…
”En kan hoppas och önska att denna solidaritet och öppenhet håller i sig, men risken är tyvärr stor att vi istället går åt det andra hållet.”

Mette med anledning av ledaren Terrorn kan bara bekämpas med solidaritet

Uppskattar ansatsen
Jag uppskattar verkligen ansatsen, men tycker dels att nyhetsdelen av tidningen är en för liten del och att reportagen inte alltid är vad jag just önskar mig.  Med det sagt: jag tycker att ni gör ett bra jobb och hoppas att tidningen utvecklas än mer.

Jonas

Oförmåga
Efter er oförmåga att hålla er värdiga på ledarsidan efter attentatet i Stockholm säger jag härmed upp min prenumeration.
 Jag tror att alla läsare av denna tidning delar uppfattningen att attentatet inte ska leda till ökade klyftor mellan vi och dom, och det finns mig veterligen inga tecken på att det hänt. Det vore istället värdigt att nu några dagar efter attentatet hålla en allvarlig ton i tidningen och snarare beklaga sorgen för vårt frihetliga samhälle än att varna för ”problemen med en totalitär stat”. Som om det ens vore en intressant jämförelse?!

Linus

Djupgrönt
Jag hade sett fram emot ett djupgrönt veckomagasin, med fördjupande artiklar och reportage. Tyvärr tycker jag att utvecklingen det senaste året har gått åt motsatt håll med lansering av lokaltidningar, tisdagstidning, och alltmer bilder som fyller upp sidorna. ”Under ytan” innehåller ofta texter som snarast är att förstå som debattartiklar, inte de fördjupade resonemang som jag hade önskat (och som ibland också förekommer!). ”Omöjliga möten” läser jag aldrig. Vissa saker uppskattar jag också med tidningen – krönikorna på baksidan är ofta väldigt bra, ”I blickfånget” är intressanta och inspirerande, och ”Kultur med Nike” läser jag alltid med intresse.

Cornelius

Tråkigt
Härmed säger jag upp och avslutar den provprenumeration på tidskriften Syre som jag accepterade per telefon för en dryg vecka sedan. Efter två nummer kan vi konstatera att tidningen inte på något sätt uppfyller de förväntningar som er (mycket trevliga!) säljare skapade vid vårt telefonsamtal. Tyvärr. (…)
Det är tråkigt – vi hoppades att Syre skulle ge den urdåliga GP en match. Göteborg och Västsverige behöver så innerligt väl en proffsig lokaltidning.

Stefan

Skumma grupper
Även om jag inte hållit med om allt som skrivits, så har det funnits många intressanta artiklar och nya perspektiv. Men i senaste numret fanns en artikel som gör att jag omedelbart säger upp min prenumeration. En tidning som publicerar en artikel till försvar för Assad-regimen och dess rysk-stödda giftgasattack mot det egna folket vill jag inte på något sätt stödja. Syres redaktion borde fundera noga på vem man sammanblandar sig med, det finns fler skumma grupper som fiskar i dessa grumliga vatten.

Bo med anledning av en insänd debattartikel

Massa gnäll
Jag skulle vilja säga upp min prenumerarion av tidningen Syre med omedelbar verkan. (…) Huvudanledningen är Lennart Fernströms ledare som bara är en massa gnäll, felaktigheter och kraftiga överdrifter och en tro på något slags utopiskt samhälle. Jag vill inte stödja en grön rörelse som saknar både verklighetsförankring och lösningsfokus.

Ulf