Radar · Nyhet

Grön omstart nekas monter på MP-kongressen

Facebook-gruppen Grön omstart får inte delta med monter på Miljöpartiets kommande kongress. Enligt partiets regler kan utställare antingen vara organisationer och företag eller interna utställare. Grön omstart ”passar inte in i någon av våra utställarkategorier tyvärr” meddelar kongresskansliet.

Facebook-gruppen Grön omstart har i dag över 1 600 medlemmar och anses av många fylla ett tomrum vad gäller medlemsdialog. Gruppens administratörer menar att den fungerat som en sund ventil under ett turbulent år och att ”många medlemmar här funnit ny lust och inspiration att engagera sig”.

Grön omstart kommer att synas på kongressen även utan  monter, säger grundaren Anders Strand och meddelar att han framöver gärna ser en mer formell förankring av Grön omstart som nätverk. Han och många andra av gruppens medlemmar anser dock att Miljöpartiet kunde ha tolkat reglerna annorlunda.

– Om inte #GO vore en MP-kraft att räkna med, hade #GO inte fått den uppmärksamheten #GO har fått. Då vore det win-win att ta vara på engagemanget och tolka reglerna generöst, påpekar han i en kommentar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV