Nyhetsmagasinet Syre Nummer 154 tisdag, 11 april 2017
Glöd – Debatt

Glad klimatsmart påsk!

DEBATT Så närmar det sig storhelg igen. Dags att njuta av god mat, pyssel och familjetid. Se till att göra medvetna val till årets påskhögtid. Det vinner både du själv samt djur och natur på. Påskris, pyssel, mat och presenter är saker vi kanske inte vill vara utan, men det finns sätt att konsumera mera medvetet på.

Ingen kan göra allting, men alla kan göra något. Byt ut ett par små vanor och vips har du också bidragit till en friskare planet. Prova något nytt vegatariskt på påskbuffén i år, fundera på om du kan byta ut någon vara till ekologisk och/eller lokalt alternativ. De bästa tipsen för i år är definitivt att återanvända, återbruka och lägga mer tid på att vara tillsammans. Nästan alla påskfjädrar som säljs i butikerna kommer från djur, de produceras heller inte i Sverige, så välj hellre ett annat alternativ att pynta påskriset med.

Att ge bort påskägg är en klassiker och om du inte har sparat påskägg från tidigare år så passa på att göra det i år, då har du redan gjort en insats inför nästa år. Istället för godis kan man fylla äggen med en leksak eller pyssel. Vill man ändå ge lite godsaker så är våra butiker i dag välfyllda med både ekologiskt, vegetariskt och Fairtrade-märkt godis.


Nummer 154 tis 11/4-17

Fler nummer

Innehåll

Nummer 154

tis 11/4-17 Fler nummer