Energi · Syre tipsar

Billigt, snabbt och nyttigt grönt på Youtube

Tid, pengar och energi i massor behövs inte för att laga bra vegetarisk mat. Det visar Lisa Utbult-Karlsson och Henrik Rutgersson i sina Youtube-filmer med namn som börjar med Vad vi åt idag.

I Vad jag åt idag som lat vegan lagar Henrik en smoothie till frukost, pasta med grönsaker till lunch och pizza till middag – färdig pizzadeg innehåller sällan djurprodukter, påpekar han.

I Vad vi åt idag – eko och vegan för 60 kr/pp lagar Lisa och Henrik en extra god havregrynsgröt, linssoppa, falafel med tahinisås och dadelbollar. Det hade säkert blivit ännu billigare om de hade valt bort smådyra produkter som kokossocker och sesamolja, men de vill visa att man inte behöver göra avkall på kvaliteten.

I Vad vi åt idag – och vilken näring jag fick i mig visar Henrik och Lisa upp vad de äter under en dag och hur mycket av den näring som behövs de har fått i sig när dagen är slut. Bara man äter tillskott av B12 och D-vitamin verkar det gå bra.

Vad vi åt i dag-filmerna är förstås bara en liten del av allt som finns om vegetarisk matlagning på Youtube, men de är på svenska, informativa och trevliga att lyssna på.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV