Energi

Syre engagerar!


Helt rätt!!!

Anki om att alltfler kommuner fjädervägrar.

Kompromissa?
Vad ska dessa partier ha för roll i riksdagen tänker du? Om det främst är som opinionsbildare, varför kan det inte ske utomparlamentariskt?
Om det är som förhandlare, som del av majoriteter som driver igenom beslut, hur ska de lyckas med det utan att behöva kompromissa?

Björn om Leo Rudbergs krönika ”Det behövs nya riksdagspartier”

Lovord
Jag har läst Syre Gbg i några månader nu och vill gärna framföra mina lovord till er som arbetar med tidningen. Den är så himla bra!
Jag får idéer, lär mig (om) nya saker, stärks i min egen gärning och blir underhållen – kanonbra, helt enkelt! Känns trovärdig och hållbar. Jag talar varmt om tidningen Syre med andra.
Fortsätt utveckla detta viktiga forum.

Göran

Goda samhället
Att det goda samhället skulle vara dött håller jag inte med om. Eller så här kanske: När levde det senast och när och varför dog det, ungefär? Vad innebär det goda samhället, vilka bör inkluderas, finns det gränser, varför eller varför inte?

Helena om Jerker Janssons krönika ”Jag ger för min egen skull”

Mindre format
Vad jag vill ha är ett djupgrönt veckomagasin. ”De snabba nyheterna” har Syre tyvärr ingen chans att konkurrera om – det finns så många andra medier (med stora ekonomiska muskler) som gör det. Och lokalredaktioner måste vara väldigt kostsamt och gå ut över kvaliteten. Nej, satsa på ett mindre format (typ ”Grus & guld” eller ”Filter”), ge ut tidningen en gång i veckan och se till att få med riktigt intressanta artiklar (gärna översatta!). Ni har hjärtat på rätt ställe, och jag hoppas att ni fortsätter att utveckla tidningen!

Cornelius

Yrkeskriminella!
Vi, i Sverige vill ju gärna framstå som så moraliska i våra omdömen av andra länder. Men när det gäller cannabis så ska vi komma ihåg att det finns en stark korrelation mellan yrkeskriminella och deras vinster i försäljningen av cannabis såsom det är idag. Nu, när det är förbjudet.

Mikael om tisdagens nyhet att Kanada är på väg att legalisera cannabis.

Bedrövad
Jag känner både att den är för spretig och för ensidig. Liksom som att ni tar in vilka notiser och artiklar som helst bara de har något grönt eller ”humant” i sig. Jag tror ni skulle vinna på större välresearchade artiklar.  Som i Filter t ex. Samtidigt blir jag bedrövad då jag känner att det verkligen behövs en annan press än bara DN hemma.

Magnus
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV