Energi · Mat med Jenny

Nya veganska produkter


Nytt och gammalt i glassdisken

Vissa har lagt märke till ett nytt glassmärke i frysdisken. Helt nytt är det dock inte. Det är GB som döpt om Tofulines och R-Ice sortiment till Choice. Anledningen är att man vill samla alla allergivänliga och veganska glassar under samma namn. Namnet ska spegla att det blir lättare att göra ett val.

– Att ha olika varumärken baserade på vilken glassbas och ingrediens det är i glassen, är ganska svårjobbat. Framför allt då vi vill bredda sortimentet och ha nya glassbaser. Choice tyckte vi var ett bra och passande namn eftersom vi inte bara vill vända oss till dem med just allergi, utan även till dem som helt enkelt gör att aktivt val, säger Maria Hellblom Leon, varumärkeschef inom glassegmentet på Unilever.

Men det är inte bara gamla nyheter i glassdisken. GB lanserar faktiskt också en nyhet: Almond with a cacao twist, en vegansk glass baserad på mandel. Samtidigt kikar GB också på nya glassbaser inför 2018.


Björn vurmar för starka veganer

En av de vanligaste frågorna bland veganer som tränar, är hur man hittar veganskt proteinpulver. Nu finns nätbutiken Starkvegan.se. I butiken saluförs bland annat veganska kosttillskott och träningstillbehör för den som vill göra en insats för djuren och klimatet. Bakom sajten står Björn Peiper som bland annat driver Vegan fitness team – Sveriges första team för veganer inom bodybuilding och fitness.


Nya nuggets av soja och ris

Distributören Ahlström factory, som saluför det sydafrikanska varumärket Fry’s i Sverige, presenterar nu nuggets i sitt frysta sortiment. De nya glutenfria nuggetsarna är baserade på GMO-fritt sojaprotein, ris och chiaprotein. De finns nu ute i många av ICAs och Hemköps butiker samt alla City Gross-butiker.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV