Glöd · Panelen

Behandlas embryon lika hänsynslöst som djuren i djurindustrin?

Embryon behandlas lika hänsynslöst som djuren i djurindustrin, skriver Adam Forian från Ja till livet i sin debattartikel här bredvid. Vad tycker du om jämförelsen?

Helt befängt att jämföra djuren i djurindustrin med ofödda embryon! Djurrättsaktivister förespråkar rätt till liv när djuret är fött, ja! Men inte fasen kämpar vi för djurs rättighet att bli födda, dock rätten till ett värdigt liv när de väl är födda, det är en himla skillnad. Ja till aborter!

Alexandra Papamanoli, 25 år, integrationskonsulent, Borås

Ett embryo är en samling med celler utan något medvetande och kan därför inte likställas med en människa eller en full utvecklad varelse. När det gäller abortfrågan ska ingen annan än kvinnan ha rätt att bestämma över huruvida hon ska ha rätt till abort eller inte. Jag rekommenderar att Adam läser en biologibok från årskurs sju till att börja med, innan han sprider desinformation.

Iman Mirbloki, 36 år, Piratpartiet, Stockholm

Livet i sig har ett värde för mig. Jag skulle helst undvika att göra abort, och om jag äter ett djur måste det ha haft ett sammanhang med mig, ha levt på samma gård, kanske jag var tvungen att avliva det för det hade skadat sig. Jag skulle dock inte vilja sätta min egen syn som lagtext. En lag är alltid ett ingrepp i människornas frihet och måste varsamt avväga alla föddas och oföddas rättigheter.

Annette Chapligin, 40 år, aktiv i RSMH, Aspergerrörelsen norra Småland

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV