Glöd · Panelen

Vad har du för tankar om och erfarenheter av liftande?

I blickfånget i veckans Syre handlar om tre liftare som utklädda till änglar tar tempen på tilliten i Sverige. Vad har du för tankar om och erfarenheter av liftande?

– På 1950-talet liftade jag ofta in till Jönköping tillsammans med min syster. Vi tittade på dem som körde för att se om vi skulle kunna klara av dem om de blev våldsamma – om det var två stora starka gubbar åkte vi inte med. Det hände aldrig något. När jag var 17 år liftade jag med en kompis från Paris till Grenoble. Vi var inte riktigt kloka, men var lätt att få lift och allt gick bra. En gång liftade jag med en egyptier i Algeriet också, för att inte missa en middag på svenska ambassaden, men den missade jag ändå.

Helena Sjöberg, 74 år, pensionär, Ängelholm

– Jag har fått lift någon gång och det har gått bra. Jag har också låtit någon åka med, men det är bara vid något enstaka tillfälle. Mycket för att antingen är bilen full av folk eller så är det ingen som liftar. Jag tänker generellt att det är rätt ofarligt.

Olle Hilborn, 31 år, kognitionsvetare och spelutvecklare, Jämjö

– Jag har varit ute på vandringar ibland och träffat trevliga människor. Oftast hamnade jag i områden där busstrafiken var dålig. Men det gick jättebra att lifta och bilförarna var lika trevliga. Jag tycker också om att övernatta hos gamla och nya vänner, till exempel via couchsurfing. Att träffa människor på riktigt kan verkligen vara en jättepositiv upplevelse!

Annette Chapligin, 40 år, aktiv i RSMH, Aspergerrörelsen, norra Småland
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV