Energi · Syre tipsar

Redaktionens favoriter: Begagnade böcker på nätet

I veckan drog den årliga bokrean igång, något som förr brukade vara en högtid och en ljuspunkt i februarimörkret för mig. I dag har den här begivenheten, enligt uppgifter från bokbranschen, tappat i betydelse när allt fler köper sina böcker billigt från nätbokhandlarna, även jag, måste jag lite skamset erkänna. Men det finns också ett alternativ för oss bokfantaster som inte bara vill köpa nya böcker. Antikvariaten. De är även en guldgruva för att hitta äldre böcker som är slutsålda.

På webbsidan antikvariat.net kan du söka bland 1 752 000 begagnade böcker hos 91 antikvariat i hela Norden. Böckerna beskrivs utifrån utgåva, skick och pris och det är enhetsporto på 35 kronor inom Sverige.

Hemsidan startades 1998 av bland annat Svenska Antikvariatföreningen och är alltså ingen egen butik utan enbart ett gemensamt skyltfönster på nätet för antikvariaten.

Sidans sortiment uppdateras med cirka 8 000 nya titlar i veckan, skriver de.

Jag har köpt böcker genom den här tjänsten ett par gånger och har fått hem böckerna i brevlådan fint inslagna i brunt paketpapper. Det är ren lycka.

Se www.antikvariat.net

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV