Energi · Mat med Jenny

Festfavoriten smörgåstårta har gjort entré i butik

Smörgåstårta är en gammal klassiker under festliga tillfällen. Men att som vegan traska till affären och köpa en färdig har hittills inte funnits på kartan och att laga egen är tidskrävande. Men nu går det att beställa vegansk smörgåstårta i City Gross butiker, samt även flera andra cateringrätter.

Syre pratar med Madde Rispe som är kategorichef för fisk och delikatess på City Gross.

Hur kommer det sig att City Gross har satsat på vegansk catering?

– Eftersom vi har en stark färskvaruprofil med satsning på svenskt kött, hållbart fiskad fisk, svensk kyckling och stora frukt- och gröntdiskar, så var det ett naturligt steg för oss att även satsa på ett vegetariskt och veganskt protein. Vi har fått många kundönskemål om att tillföra vegetariska och veganska alternativ. När vi i somras inledde ett samarbete med Vegme var det naturligt för oss att tillsammans med dem ta fram cateringalternativ.

Berätta gärna lite om vad de olika rätterna består av!

– Vi valde att välja ut våra tre största produktgrupper i cateringen: Smörgåstårtor, buffé och landgång och vi ville tillföra även veganska alternativ. Vi anser att det är viktigt att även veganer och vegetarianer får samma mat som de övriga i sällskapet. Därefter tog vi även hänsyn till vårt vanliga cateringsortiment med utseende och smakkombinationer. Bland annat har vi tagit fram en vegansk röra till smörgåstårtan som ska efterlikna en klassisk skagenröra.

Hur har mottagandet sett ut från kunderna?

– Mottagandet bland kunderna har varit mycket positivt. Framför allt alla kunder som inte vet vad de kan bjuda på till sina vänner som är veganer och vegeterianer. Kunderna har också återkopplat att de tycker produkterna smakar bra.

Flera kunder har även hittat färdig vegansk smörgåstårta i flera av era butiker. Går det verkligen att sälja en sådan nischad produkt år 2017?

– Vi tror stenhårt på framför allt vår smörgåstårta. Denna är unik och sticker ut. Vi har till och med haft tester ute där kunderna inte kan säga att den är helt vegansk.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV