Energi

Syre engagerar!


Stämplat ”vegan” i pannan.
Jag har uppskattat en del reportage, ledare, krönikor och artiklar och att Syre tagit upp ämnen som saknas i andra tidningar.
Jag har inte uppskattat tidningens uttalade veganska linje och framför allt inte att så mycket plats har givits till att presentera nya veganska färdigprodukter på marknanden. Den typen av högprocessad färdigmat tycker jag inte det finns anledning att ge gratis textutrymme, den är lika trist och helt avsaknad av relationer eller mening oavsett om den är köttbullar eller vegofärs. Om man nu har en vegansk linje borde det vara intressant att driva en debatt och diskussion om vad det innebär, ha reportage om hur ett veganskt livsmedelssystem ser ut, diskutera hur det är med renskötsel, sällskapsdjuren och de vilda djuren och alla andra frågor som trots allt inte ges ett svar bara för att man stämplat ”vegan” i pannan.
Men det som avgör är trots allt att tidningen är tunn, i många nummer har antalet sidor som innehåller riktiga reportage och nyheter varit alltför få, det har varit en sida med en bild, som oftast inte ens varit bra, många interna sidor för att referera till tisdagens Syre på nätet, uppmaningar till prenumeration, den ovan nämnda textreklamen för veganprodukter, citatsamlingar från annan press – det nummer jag just fick 20 januari 17 är ett positivt undantag.
Det får bli ETC istället.

Gunnar

Shariadomstolar?
Jag anser att du verkligen borde fördjupa dig i konsekvenserna av könsseparerade badtider. Det är en bagatell MEN sen har vi könsåtskilda skolklasser och några liknande händelser till. Var går gränsen för dig? Vid barnäktenskap? Vid Shariadomstolar?

Willi om Lennart Fernströms ledare Regeringen låste upp Moderaternas SD-dörr

Bilhandlarprosa
Att jag förnyade prenumerationen på Syre i höstas var redan det en ren stödhandling – eftersom jag är rätt besviken på innehållet. Mer precist: på graden av närmast bilhandlarliknande tendens. Skriver ni om medborgarlön pumpar ni upp dess förtjänster – men verkar inte ens fråga er vad det finns för baksidor. Skriver ni om handelsavtal är inställningen den omvända. Svart eller vitt – aldrig grått. Förstå mig rätt: jag är positiv till medborgarlöneidén och jag tror att det behövs en starkare motpart till kapitalet när handel ska regleras. Men jag anar också problem med medborgarlönen – och problem behöver genomlysas, om inte annat för att de ska kunna övervinnas – och jag ser möjliga fördelar med både internationell handel i sig och med reglering av densamma (t ex ur ett MUL- och fredsperspektiv) – potentialer som inte utan vidare bör kastas ut med badvattnet. Och jag konsumerar media för att få bredare och djupare kunskap om t ex dessa frågor – inte bara för att få höra entonig bilhandlarprosa. 

Magnus
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV