Energi · Mat med Jenny

Tre nya BBQ-spett lanseras i april

iFood.

I en rad Ica-butiker runt om i landet, kan man hitta veganska färdigrätter och spett i manuella disken. Det är matentreprenören Christer Ridderheims senaste projekt och i april lanseras även tre olika BBQ-spett i konsumentförpackning.

– Vi har försökt få fram en produkt av högsta kvalitet, som har ett tuggmotstånd och behåller strukturen när man tillagar det. Vi sparar inte på smakerna. Alla kryddor, som koriander och basilika, ska vara färska, säger Christer Ridderheim.

Det är snart tio år sedan som han sålde delikatessföretaget Ridderheims till den finska matkoncernen Atria. Han har i stället satsat på egentillverkning av veganska rätter i varumärket iFood. De nya sojabaserade spetten kommer finnas i smakerna Whiskey & red pepper, Mango & smoked sweet chili samt Malaysian curry.

Han har själv slutat att äta kött.

– Efter många år i branchen tröttnade jag på kött. Jag har sett alldeles för mycket. Jag mår bättre och det är bättre för miljön. I framtiden måste vi rikta in oss på vegansk mat, säger Christer Ridderheim.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV