Energi · Mat med Jenny

Ung företagare satsar på vegansk kokbok

Att starta företag under epitetet UF, Ung Företagsamhet, är ett klassiskt inslag för ekonomielever på gymnasiet. Alex Aaltonen från Vallentuna såg till en början inte alls fram emot uppgiften, men efter en tid växte idén fram: att göra en egen vegansk kokbok. Nu säljer han den på olika event och på sin hemsida. Boken heter Vegan för en månad och innehåller över 30 recept.

Syre pratar med Alex Aaltonen om hans projekt.

Hur kom du på idén att göra en vegansk kokbok?
–  Jag fick idén ifrån förra årets UF, då det var en grupp som hade gjort en bok med alkoholfria drycker och då kom jag på att jag kan göra en vegansk kokbok. När jag fick idén, kom det tusen idéer, allt från design till struktur och ambitioner jag ska ha. Sen dess har det lagts många timmar och kvällar på recept, design och allt inom företaget.

Hur har det gått med mottagandet av boken?
– Mottagandet har varit jättepositivt. Det har varit så kul att träffa människor för att både ge kunskap och få kunskap och feedback, men också delat livserfarenheter. När jag ställde ut för första gången och den första kunden kom fram och köpte en kokbok, förstod jag att det här året kommer bli så roligt.

Vilka är dina egna favoritrecept?
– Jag tycker alla recept är riktigt goda, men ifall man ska smaka någon skulle jag rekommendera det första receptet, Vegogryta. Den är riktigt god och jag älskar cashewnötter, så att strö över några nötter på toppen gör den perfekt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV