Nyhetsmagasinet Syre Nummer 129 fredag, 13 januari 2017
Energi – Syre tipsar

Fixa fågelfika

Vill du hjälpa småfåglarna där du bor att klara vintern och samtidigt få se dem på nära håll? Då har du kanske redan ett fågelbord – men det är inte alltid fåglarna trivs.

På Natursidan.se finns en inspirerande sida om fågelmatning med massor av matnyttig info om vad man kan göra för att locka till sig fåglar. Till exempel gillar trastar och rödhakar äpplen, hackspettar tycker om jordnötter och mesfåglar vill ha frön av solros och hampa. Och att det är farligt för fåglar att äta risgryn är en myt, hävdar Natursidan.se.

Det finns recept på vegetariska talgbollar, en genomgång av vad man ska tänka på om fåglarna får vatten, råd om placering av fågelbord och mycket annat.

Natursidan.se tar också upp frågor om miljö och hälsa – och frågan om ifall fågelbord alls är bra för fåglarna. Det finns nackdelar, som risk för smittspridning och att fåglarna blir angripna av katter och andra djur. Men de flesta är överens om att fågelmatning och fågelvänliga trädgårdar är bra för fågellivet, skriver de.

Natursidan.se drivs ideellt sedan 2013 och är till ”för dig som gillar naturen i någon form”. Fågelmatningssidan är en av många – det finns också information om naturturism, naturetik, en presentationssida för naturfotografer med mera.

natursidan.se/nyheter/guide-till-fagelmatning/


Nummer 129 fre 13/1-17

Fler nummer

Innehåll

Nummer 129

fre 13/1-17 Fler nummer