Radar · Nyhet

Årets första partiledardebatt

I onsdags hölls partiledardebatt i riksdagen och statsminister Stefan Löfven (S) summerade 2016 som ett ”orons år då världen verkade lite grymmare”.

Han målade dock en ganska ljus bild av vägen framåt med låg arbetslöshet, förbättrade skolresultat, ökat bostadsbyggande och upprustat försvar.

Otryggheten, terrorn och brottsligheten var teman som återkom under förmiddagen. Anna Kinberg Batra (M) menade att världen på några år har blivit en mycket farligare plats och att svaret bland annat är mer pengar till försvaret, ökat samarbete med EU och ett Natomedlemskap.

Jimmie Åkesson (SD) gladde sig åt ”tillnyktring i migrationspolitiken” och att ”nästan alla pratar om svenska värderingar” men betonade att det mörka fortfarande dominerade med allt från långa vårdköer till en ”havererad integrationspolitik”.

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) lyfte en trebent politik mot klyftor, kriminalitet och klimathot som vägen framåt och Jonas Sjöstedt (V) sa att hans parti i mångt och mycket håller med regeringspartierna beskrivning av vikten av jämlikheten. Han betonade dock en tydlig skiljelinje vid synen på hur förmögna ska beskattas.
– Sveriges miljardärer måste ställa upp, menar han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV