Radar · Nyhet

Fortsatt strid kring Kakabaveh

Vänsterpartiets valberedning ville peta Amineh Kakabaveh från riksdaglistan för Storstockholm, men på partiets valkonferens röstades hon fram till plats åtta.

För att Amineh Kakabaveh ska behålla sin riksdagsplats kommer hon troligen vara beroende av personkryss, då partiet i nuläget har fem mandat i Stockholm.

Amineh Kakabaveh konstaterar på Facebook att hon inte står på  valbar plats. ”Jag ska nu i lugn och ro fundera över vad detta betyder för mitt framtida politiska engagemang i Vänsterpartiet” skriver hon.

Amineh Kakabaveh befinner sig sedan lång tid tillbaka i konflikt med partiledningen som hon kritiserat för att blunda för hedersförtryck.

När Amineh Kakabaveh förra året delade en rasistisk filmsekvens höjdes röster om att utesluta henne ur partiet. Hon försvarade sig då med att hon lurats av att klippet, som var producerat av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, försetts med SVTs logga.

I ”Söndagsintervjun” i Sveriges radio anklagar hon ledamöter i det verkställande utskottet för att försöka tysta henne genom att sprida länkar om affären kring det rasistiska klippet.