Energi · Syre tipsar

Syre söker samarbetspartner till Almedalen 2017

2016 var Syres första år i Almedalen och vi gjorde storslagen entré från början. Tillsammans med ett tiotal organisationer hade vi över 50 programpunkter som berörde allt från narkotikapolitik och tillväxtkritik till den nya asyllagen och dagens flyktingpolitik.

När resten av Almedalen lyfte skapandet av nya arbeten så diskuterade vi varför vi överhuvudtaget arbetar. När SD spred sin propaganda så fokuserade vi på alla människors lika värde. Syretältet blev en plats att andas ut på, finna likasinnade, äta veganskt och en plats där civilsamhället fick det utrymme det förtjänar. En mötesplats för alla som vill förändra världen.
Vi på Syre vill gärna skapa den här platsen igen och därför söker vi nu samarbetspartners. Förra året befann vi oss på en innergård på Hästgatan 12, mitt i Visby och med människor ständigt passerande. Förutom tält med plats för 60 sittande hade vi infobord, foodtruck, bar och gott om häng-ställen på gården.

Nu vill vi göra något liknande, men vi behöver er hjälp för att klara det ekonomiskt och innehållsmässigt. Tycker ni liksom vi att en sådan här plats behövs i Almedalen? Vill ni vara en del av att skapa den? Skicka ett mejl till katinka.richter@tidningensyre.se så diskuterar vi vidare.

Med förhoppningar om ett givande samarbete!
/Lennart Fernström, vd och ansvarig utgivare för Syre
Katinka Richter, projektledare för Syres Almedalsvecka


Ta även del av Syres Almedalsvecka på Instagram #syretältet – och Youtube på Tidningensyre. Foto. Jan-Åke Eriksson

Öppna i helskärm

1 / 6